lauantai 23. kesäkuuta 2012

Kävijäryntäys ja pari sanaa biisien tekemisestä

Tuo edellinen juttuni Anssi Kelan kirjasta sai aikaan varsinaisen kävijävyöryn. Kiitoksia Anssille jutun jakamisesta omalla Facebook-sivullaan. Ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille.

Olen mökkeillyt kuluneen viikon akustinen kitara ainoana soittimenani. Soittelin vanhoja juttuja ja tapailin myös uusia sointukulkuja. Olen näitä "omia biisejä" muutenkin yrittänyt soitella ja ilokseni huomannut, että vähitellen alkaa syntyä ihan kelvollisia melodioita. En nyt vielä tässä vaiheessa puhuisi ihan biiseistä, mutta siihen suuntaan matka koko ajan vie. Tosin hyvältä kuulostavan melodian osuessa kohdalle mieleen hiipii epäilys, jos joku on sen jo jossain vaiheessa keksinyt. Mikä on hyvin todennäköistä. Mutta silti, on kiva huomata, että jotain syntyy. Aika usein nämä melodiat kyllä unohtuvat aika pian. Ehkä se on merkki siitä, että laatu ei vielä ole ihan kohdallaan. Äänittelen kyllä välillä niitä Garagebandilla tai puhelimen sanelimella. Ja mietin jälkeenpäin, että olipa taas hyvä tämäkin. Jep.

Vietän piakkoin "kaksivuotis-taiteilijajuhlaani". Heinäkuun alussa 2010 otin kitaran ensimmäistä kertaa käteeni. Se oli kyllä yksi parhaista päätöksistäni. Matka on ollut mielenkiintoinen, opettavainen ja haastava. Ole aika alussa vieläkin soittajaurallani. Tuntuu, että en oikeastaan osaa edes soittaa, vaan enemmänkin rämpytellä. Hauskaa tämä silti, kitara tulee soimaan niin pitkään kun henkikin pihisee.

Nyt tuleekin lomamatkan takia viikon tauko soittamiseen. Ensimmäistä kertaa pidän näin pitkän tauon. Tunnen jo nyt, kun sormet tulevat syyhyämään ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti