maanantai 15. marraskuuta 2010

Ihana kamala kamakuume

Olennainen osa kitaransoittoharrastusta on uusista kitaroista ja vahvistimista haaveilu. Kuten blogistani on selvinnyt, soittelen tällä hetkellä Epiphone SG G-400:lla Vox VT30-vahvistimen läpi. Ja haaveilen jatkuvasti uusista kamoista. Määrittelin itselleni vuoden rajan uusien kamojen oston suhteen, eli vuoteen en saa ostaa uutta kitara tai vahvistinta (ellei ihan järjettömön hyvää tarjousta tule vastaan...). No, sen verran voin tästä lipsua, että akustisen kitaran saan hankkia jo aiemmin.

Olen pohtinut erilaisia sähkökitaravaihtoehtoja, enkä ole vielä sitä oikeaa löytänyt. Tai ehkä jo olenkin. Joskus taannoin ennen kuin olin kunnolla kitaraa käteen ottanut, ajattelin että ainoat oikeat kamat ovat Gibson Les Paul ja Marshall. Olen nyt tässä käynyt testailemassa joitakin kitaroita ja tullut siihen tulokseen, että Les Paul ei kyllä oikein sovi minun käteeni tai syliini. Tämäkin saattaa vielä muuttua. Ergonomialtaan yksi parhaista on kyllä ollut Stratocaster. Oma SG tuntuu edelleen todella hyvältä, joten tällä hetkellä haaveiden kohde onkin Gibsonin vastaava. Musta.

Hankintalistalla ovat tähän mennessä käyneet siis Les Paul, Stratocaster, Telecaster, SG ja puoliakustinenkin. Gibson 335 olisi varmaan maukas, mutta aika hintava. Ehkä Epiphone Casinokin kävisi. Puoliakustisesta haaveilu perustuu puhtaasti mielikuviin, en ole sellaista vielä testannut. Niin, ja kyllä joku ESP:n hevikeihäskin kiinnostaisi, vaikka ei minusta kyllä hevikitaristia tule.

Entä sitten vahvistimet? Seuraava hankintani sillä saralla on putkivahvistin, sen tiedän. Kaupan setä esitteli Blackstaria, ihan hyvä varmaan. Mutta tässäkin mieli alkaa kääntyä vanhoihin legendaarisiin merkkeihin. Marshall tietysti kummittelee edelleen. Viime aikoina olen usein käynyt klikkailemassa Voxin sivuja. Hienoja laitteita, hienoja mielikuvia.

Ei tästä haaveilusta ihan heti loppua tule, eikä tarvitsekaan. Uusiin kamoihin perehtyminen ja niiden kokeilu on melkein yhtä hauskaa kuin niiden hankkiminen. Eikä tule liian kalliiksi.

Seuraava hankinta on varmaan se teräskielinen akustinen. Se on kyllä sellainen suo, että vaihtoehtojen puntaroiminen voi kestää vuosikausia. Olen jo miettinyt taktiikan valmiiksi. Määrittelen ensin budjetin ja marssin johonkin kauppaan ja ostan kitaran tarjolla olevista vaihtoehdoista. Saa nähdä, onnistuuko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti