sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Gibson Les Paul Studio 60's Tribute


Sain vihdoin yhden haaveistani toteutettua. Nyt on Gibson Les Paul talossa. Omassa luokittelussani (ja ehkä jonkun muunkin) Stratocaster ja Les Paul ovat sähkökitaroiden virstanpylväät. Strato-mallista seinällä roikkuu Tokai ja nyt sitten on sen kaverina Gibson.

Kyseinen Les Paul täyttää vielä toisenkin toiveeni - P90-mikit. Oikeastaan olen etsiskellyt Les Paul Junioria, mutta kun tämä Studio-malli tuli vastaan, oli pakko antaa periksi. Bändikaveri hankki kyseisen instrumentin jokin aika sitten ja iskin siihen heti silmäni. Ja nyt sitten aika oli kypsä.











Malli on Les Paul Studio 60's Tribute, väri on Worn Cherry Burst, hieman kulutettu. Studio on varsinaista Les Paulia hieman kevyempi ja edullisempi. Olen muutamaa "oikeaa" Les Paulia kokeillut, eivätkä ne tuntuneet oikein mukavilta. Liian painavia. Tämä on sopivan painoinen, taisi olla 3,3kg.

Les Paulin soundi miellyttää kyllä. Tähän asti olen soittanut Tokain stratolla ja siihen verrattuna soundi on paksumpi ja tukevampi, mutta silti kevyehkö verrattuna humbuckeihin. Mikit hurisevat jonkin verran, mutta ei se ainakaan minua häiritse. Strato-soittaja on tottunut hurinaan.

Action on tällä hetkellä säädetty korkeammaksi kuin Tokaissa, mutta siihen tottuu kyllä aika nopeasti. Ja voihan sitä säätää.Kitaran soittotuntuma ja olemus hyvin rock. Se oikeastaan vaatii pitkää hihnaa ja haara-asentoa.

Olen nyt hankkimisen jälkeen soittanut kaikki treenit tällä, jotta se tulisi mahdollisimman tutuksi. Strato säilyy kyllä mukana myös, koska joihinkin biiseihin se vain sopii paremmin.

Hieno peli!

(Vielä puuttuu Tele)

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Still Alive

Edellisestä päivityksestä on näköjään kulunut yli vuosi. Kylläpä aika rientää. Tuolloin tuli pakollinen soittotauko sormivamman takia. Vamma parani nopeasti ja soittokin jatkui, ja jatkuu edelleen. Kalusto on päivittynyt ja soittotaidotkin toivottavasti kehittyneet. Ainakin olen harjoitellut ahkerasti.

Merkittävin uutinen soittorintamallani on bändihommien aktivoituminen. Soittelin suunnilleen vuoden verran kaverin kanssa akustisesti duona ja viime keväänä (2013) mukaan tulivat rumpali ja basisti. Aloitimme covereilla, mutta aika pian rupesimme tekemään omia biisejä. Kohta alkaa olla keikkasetti kasassa. Ehkä piakkoin voimme julkistaa jotain matskua.

Bändin kanssa ei ole vielä ollut keikkaa, mutta yksi akustinen duokeikka vedettiin synttäreillä. Se meni olosuhteisiin nähden hyvin. Hieman jännitti ja pikkuvirheitä tuli, mutta ne kuulunevat asiaan. Keikasta jäi hyvä fiilis, joten odotan innolla seuraavaa.

Olen soitellut myös omia juttujani edelleen soundcloudiin. Aika vaihtelevantasoisia nuo ovat ja pääasiassa pikaisen inspiraation ja äänityksen tuloksia. Kun jokin idea tulee mieleen, se on pakko soittaa "pois".

Tässä nämä päällimmäiset kuulumiset. Kerron kalustouutisia sitten omissa päivityksissään.