keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Lisää kamaa: Blackstar HT-5



Kamanhankintakierteeni kulminoitui uuden vahvistimen hankintaan. Nyt olen sitten Blackstar HT-5:n onnellinen omistaja. Kuten tuossa Tokai-jutussani mainitsin, teki kitaran oston yhteydessä testaamani Blackstar suuren vaikutuksen. Ensin hieman harkitsin ja pohdiskelin, mutta en vain saanut mielenrauhaa. Oli sitten pakko marssia uudelleen Musamaailmaan ja ottaa vahvistin kotiin.

Onhan tuo aivan täydellinen laite, puhtaat saundit ovat puhtaita ja särökanava säröilee juuri, kuten pitääkin. Ja potkuakin löytyy riittävästi, vaikka watteja onkin vain 5. Saundivaihtoehtoja on riittävästi, vaikka ISF:n ja EQ:n tutkiminen on vielä hieman kesken.

Tilanpuutteen vuoksi on pakko luopua jostakin, joten Vox VT30 on myynnissä 120 euron hintaan.

lauantai 2. heinäkuuta 2011

Toka(i) sähkökitarani


Asetin soittoharrastukseni alussa itselleni aikarajan. Vähintään vuoden soittamisen jälkeen annoin itselleni luvan hankkia uuden sähkökitaran. En oikein itsekään ymmärrä tätä rajaa. Ensimmäisen vuoden aikana hankin uuden vahvistimen ja kaksi akustista kitaraa kuitenkin. No, nyt minun ajanlaskuni mukaan vuosi on kulunut soittoharrastuksen aloituksesta - suunnilleen ainakin - ja nyt on lupa ostaa uusi sähkis.



Mietin ja punnitsin erilaisia vaihtoehtoja. Yhdessä vaiheessa olin hankkimassa Gibson SG:tä, mutta se olisi ollut niin samanlainen entiseen Epiphone SG:hen verrattuna, joten joku muu. Les Paulkin pyöri yhtenä vaihtoehtona, mutta sitten ajattelin, että joku muu kuin humbucker-kitara. Puoliakustinen Epiphone Casino oli vahva vaihtoehto ja on edelleen, sitä en kuitenkaan vielä ostanut. Jäljelle jäivät Tele ja Strato. Teleä mietin pitkään, mutta mutta… Joskus kauan kauan sitten musiikkiin perehtymisen alkuaskeleita ottaessani Stratocaster oli ensimmäinen kitara, jonka opin tietämään. Se oli jotain hienoa ja suurta. Ja erilaisiin kitaroihin tutustuessani viime syksyllä Strato istui parhaiten käteen. Siinä se siis.


En osaa vielä nin hyvin soittaa, että haluaisin ostaa itselleni yli tuhannen euron kitaraa. Mielestäni todella hyvä kitara pitää ansaita soittotaidolla, enkä ole vielä sillä tasolla. Asetin budjetiksi yli 500 mutta alle 1000. Siihen asettuivat Meksikon Stratot ja Tokain AST. Joku on varmaan sitä mieltä, että Fender on Fender vaikka olisikin Meksikosta. Tarkoitukseni oli mennä Kitarapajaan testaamaan Meksikon Fenkkija, mutta Musamaailma oli sopivasti matkan varrella. Olen siellä käynyt aiemminkin näpelöimässä Tokain Stratoja ja vakuuttunut kitaroiden hyvästä tatsista ja liikkeen asiakaspalvelusta. Menin siis sinne testaamaan valkoista Tokain Stratoa, tai AST-50:stä. Hyvältähän se tuntui, mutta kun pääsin testihuoneeseen ja skeba kytkettiin kiinni vahvistimeen, se oli siinä. Palasin testihuoneesta takaisin kassalle ja totesin, että tätä kitaraa en käsistäni päästä. Myyjä kysyi seuraavaksi, että millainen laukku laitetaan. Love at first sight. Siinä jäi sitten Meksikon Strato testaamatta. Ja soittaahan se T.Nikkikin Tokailla.



Sivuhuomautuksena sanottakoon, että testivahvistimena käytetty Blackstar HT-20 oli aivan mieletön laite. Sellainen ehkä seuraavaksi, mutta antaa nyt toistaiseksi olla.

Vähän aikaa Tokaita soitettuani olen kyllä edelleen täysin vakuuttunut. Sointi ja tatsi ovat aivan eri luokkaa Epiphoneeni verrattuna. Unpluggedinakin se soi ja helisee paremmin. Ja tuo mallintava VOX VT30:kin soi sen kanssa ihan eri tavalla, vaikka en siihen olekaan ollut täysin tyytyväinen

Ja erityiskiitos Musamaailmalle hyvästä palvelusta.