keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Uusi akustinen Walden D710


Taas tuli taloon uusi akustinen, tällä kertaa vähän isompisoundinen D-koppainen. Aiempi G-koppainen Walden muutti kesäksi maalle, josta se palautuu jälleen talveksi kaupunkiin ja palvelee varmaankin slidekitarana.

Tämä uusi soi kyllä komeasti - ja vielä komeammin sitten, kun opin kunnolla soittamaan. Soundi on G-koppaista heleämpi ja metallisempi. Pidän kyllä molemmista. Sylikitarana se on aika iso, hieman on vielä opeteltavaa asennon kanssa.

Tässä esimerkkinä jotain. Onhan tuo kyllä melkoista räpeltämistä. Meni tosin paremmin silloin, kun en äänittänyt...

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Wah-Wah



Nyt on sitten ensimmäinen pedaali hankittu, Vox Classic Wah-Wah. Olen vielä alkumetreillä sen(kin) kanssa, ihan vielä ei kuulosta Hendrixiltä, vaikka oikean soundit irtoavatkin. On kyllä mielenkiintoista tutkia erilaisia juttuja ja soundeja, joita wah-wahilla saa aikaan. Ja sitten se vasta mielenkiintoista on, kun oppii soittamaan.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Akustista

Viime aikoina olen soitellut aika paljon akustisella. Olen yrittänyt opetella helppoja biisejä korvakuulolta ja jos ei ole onnistunut, luntannut sitten netistä soinnut. Eihän niihin täysin voi luottaa, mutta omiin korviin voi, joten jos biisi kuulostaa oikealta, niin kyllä se sitten aika oikein on. Jos taas tuntuu vähänkin siltä, että ei mene oikein, niin ei se kyllä silloin mene. Aika vaikeaahan tuo silti on, mutta onnistuminen on sitäkin palkitsevampaa.

Muuten ohjelman mukainen harjoittelu on jäänyt hieman vähemmällä, pitäisi yrittää vähän petrata. Olen nyt jotenkin kahlannut Justin Intermediate-metodin neljännen osan. Treenailen vielä vähän niitä jo läpikäytyjä juttuja, ennen kuin siirryn viimeiseen viidenteen osaan.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Huuliharppu


Päätin hankkia huuliharpun, vaikka en osa vielä kitaraakaan kunnolla soittaa. Olen asiaa jo jonkin aikaa miettinyt ja tänään kävin F-Musiikissa ostoksilla. Pikaisen nettitutkiskelun jälkeen päädyin Hohner Marine Bandiin, jolla on pitkät perinteet bluesharpistien keskuudessa. Aloitin C-harpulla ja lisää tulee sitten, jos/kun opin ensin soittamaan.

Löysin Youtubesta ainakin ensi silmäyksellä aika perusteellisen ja hyvä opetusvideosetin. Adam Gussow opettaa perusteita ja paneutuu hieman syvemmällekin. En ole vielä kovin hyvin perehtynyt noihin, mutta uskoisin niiden olevan hyvin opettavaisia. Saattavat olla vähän liian vaikeita ihan aloittelijalla, mutta sen näkee sitten. Huomasin heti, että aluksi ei kannata harjoitella liian pitkään. Kurkku tuli jo kipeäksi, vaikka vasta vähän treenasin puhaltelua ja imua. Taitaa olla pitkä tie edessä tässäkin hommassa.

Kovin kallis harrastus huuliharpun soitto ei ole. Oma harppuni maksoi 31 euroa ja on käsittääkseni ihan laadukas.