torstai 5. elokuuta 2010

Rock!

No nyt alkaa tapahtua! Justinin "kurssilla" aiheena olivat tällä kertaa voimasoinnut. Niillä ja säröllä taitamatonkin saa aikaan jopa ihan oikeiden rockriffien kuuloisia juttuja. No, en nyt ihan vielä studioon lähtisi, mutta voimasoinnuilla on kiva revittää ja sitten taas palata harjoittelemaan muita perusasioita.

Ostin Suuren kitarakirjan. Monet asiat siinä ovat vielä oman osaamisalueen ulkopuolella, mutta uskon, että taitojen karttuessa siitä on vielä paljon apua. Teoksessa on myös kattavat selostukset kitaransoiton vaikuttajista ja kitaroiden kehityksestä. Tosin uusin tieto on 90-luvun alusta. Ja toinen työn alla oleva kirja ei liity pelkästään kitaran soittoon vaan musiikkiin yleensä. Se on Hanoi Rocksista kertova All Those Wasted Years. Olen nyt puolivälissä ja on kyllä aivan erinomaisen kiinnostava ja hyvin kirjoitettu kirja. Suosittelen, jos kyseinen bändi yhtään kiinnostaa.

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Mahdoton F

Nyt alkavat vähitellen yksinkertaisimmat sointuvaihdot sujua. E, A ja D vaihtuvat jo siten, että niillä voi soitella jonkinlaisia melodioita. Myös muihin perussointuihin sormet jo jotenkin asettuvat.

Mutta sitten tuli se F. Hieman kyllä lohduttaa se, että aluksi en saanut koko sointua edes soimaan ilman, että joku kieli rämisee tai jää soimatta. Vaihdot F:n ja muiden sointujen välillä ovat kyllä niin hitaita, että siinä ehtii melkein kahvit välissä keittää. Mielenkiinnolla odotan, että joskus vielä opin siirtymään F:ään ilman viivettä. Tovi siinä vielä kyllä menee.