sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Lisää sointuja

Sointuvalikoima lisääntyy koko ajan, toisin kahden edellisen postauksen välillä, jolloin kamppailin kolmen soinnun kanssa. Nyt voi jo alkaa tapailla ensimmäisiä biisejä, tai ainakin niitä muistuttavia sointuyhdistelmiä.

Katsoin muuten erinomaisen leffan, It Might Get Loud. Siinä Jimmy Page, The Edge ja Jack White keskustelevat ja kertovat omia näkemyksiään kitaransoitosta ja kitaroista. Ja tietysti soittavat. Suosittelen.

torstai 8. heinäkuuta 2010

Ensimmäiset kehityksen askeleet

Pientä kehitystä on tapahtunut. Soinnut (A,D,E) alkavat löytyä ja soivatkin aika usein puhtaasti. Sointujen vaihto ei suju vielä kovin mallikelpoisesti, sitä treenaan nyt kovasti.

Sähkökitara on aloittelijalle palkitseva soitin, koska särösoundilla voi saada aikaan illuusion jonkinlaisesta soittotaidosta, tai ainakin virheet peittyvät.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Sormenpäät hellinä

Nyt alkavat ensimmäiset soinnut D, E ja A olla hanskassa - tai ainakin saan ne useasti soimaan puhtaasti. Seuraavaksi pitäisi oppia vaihtamaan sujuvasti soinnusta toiseen. Sormenpäät kyllä tänäänkin tietävät soittaneensa.

Apunani opiskelussa on justinguitar.com.

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Tästä se alkaa

En osaa soittaa kitaraa tai mitään muutakaan soitinta, mutta olen päättänyt oppia. Musiikki on erittäin tärkeää minulle ja soittaminen on kyllä aina kiinnostanut, mutta jostain syystä opettelu on vain jäänyt. Nyt se opettelu sitten alkaa.

Tilasin Thomannilta Epiphone SG-G400-kitaran ja VOX VT30-vahvistimen. Lisäksi paketissa tulee hihna, kitarapussi, viritysmittari, piuha ja plektroja. Paketti saapui tänään ihan kotiovelle asti. Aika nopeaa toimintaa oli: laitoin tilauksen sisään viime viikon tiistaina ja tavarat olivat nyt maanantaina perillä. Ja vielä ihmetellään, miksi porukka tilaa Saksasta.

Pienen tovin ehdin testimielessä rämpyttää. Kyllä ovat sormenpäät hellänä, vaikka ihan paria sointua vain opettelin. Sormeni eivät ole mielestäni mitenkään erityisen paksut, mutta silti oli vaikeuksia saada ne mahtumaan nauhoille. Kai se siitä alkaa luonnistua, kunhan vähän ehdin treenata.

Tuo yläbannerin kuva on otettu Epiphonen sivuilta, vaihdan sen varmaan tässä piakkoin itse ottamaani ja laitan muutenkin kuvia kamoista. Ja ääninäytteitä tietenkin.